DE ECHOPUT KOOK-EN WIJNSCHOOL

De Echoput Kook- en Wijnschool in Apeldoorn geeft kookcursussen voor beginners en gevorderden, maar ook kookworkshops als programmapunt tijdens vergaderdagen en voor teambuilding. Uniek zijn onze cursussen wild en wildbereiding.

Voor gezelschappen vanaf 12 personen zijn er kook- en wijnprogramma’s op maat. De combinatie met een lunch of diner in Restaurant De Echoput maakt het genieten compleet. Professionals en aankomend professionals kunnen terecht bij de Academie voor Gastronomie van Peter Klosse


Hotel de Echoput | Amersfoortseweg 86 | 7346 AA Hoog Soeren (Apeldoorn)
T. 055-5191248 | E. banqueting@echoput.nl

SPECIALISATIECURSUS WILD EN WILDBEREIDING

In de 8-daagse specialisatiecursus Wild en Wildbereiding leert Theus de Kok je de fijne kneepjes van wildbereiding. Alle gangbare diersoorten komen aan bod: eend, gans, patrijs, fazant, duif, konijn, haas, hert, ree, wildzwijn. En dat in allerlei bereidingen: van bakken en braden tot het maken van paté en rillettes. En ook worden andere natuurlijke ingrediënten uit het bos niet vergeten zoals paddestoelen en bosvruchten. Kortom, er komen allerlei technieken en ingrediënten aan bod die uit de gangbare opleidingen verdwenen zijn. Dat maakt deze specialisatiecursus bijzonder interessant voor professionals die meer van wild willen weten en de ervaren hobbykoks die graag wild eten. De deelnemer ontvangt een certificaat van de Academie voor Gastronomie.

DATA (WOENSDAGEN)

Lesdag 1 – 26 oktober 2016: Duif en Eend
Lesdag 2 – 02 november 2016: Fazant en Patrijs
Lesdag 3 – 09 november 2016: Gans en overige gevogelte van wat de jacht biedt
Lesdag 4 – 16 november 2016: Haas en Konijn
Lesdag 5 – 01 december 2016: Wildzwijn
Lesdag 6 – 08 december 2016: Ree en Edelhert
Lesdag 7 – 15 december 2016: afsluiting (optioneel)

Meer informatie en aanmelden kan via deze link: http://www.academievoorgastronomie.nl/cursus/specialisatiecursus-wild-en-wildbereiding/

Deze cursus wordt één keer per jaar gegeven en bestaat uit 7 lesdagen. Lesdagen zijn altijd op woensdag, van 14.00 uur tot ongeveer 19.00 uur.
De lessen vinden plaats in de Echoput Kook- en Wijnschool en worden gegeven door Theus de Kok. De kosten voor deze cursus bedragen € 875,- exclusief 6% BTW, inclusief syllabus.


Veluwe Deers Hotel Restaurant de Echoput

INTRODUCTIELES WILDBEREIDING

De Echoput wild- introductiedag laat zien hoe lekker wild kan zijn. Wildspecialist Theus de Kok neemt je mee in deze boeiende wereld. Het programma ziet er als volgt uit:

14.00 uur: Introductie over wild, wildseizoen, jachtkalender, de jacht, wild verwerken en wild koken.
15.15 uur: Demonstratie. Uitbenen van een ree of hertenbout. Het maken van een wildfond.
16.00 uur: Aan de slag. Koken in groepen van een wildgerecht.
17.30 uur: Genieten van het wildgerecht met bijpassend glas wijn.
19.00 uur: Einde programma

Voor besloten gezelschappen is dit programma, maar ook talloze varianten, op verzoek mogelijk. Prijzen vanaf € 85,- p.p (minimum 12 deelnemers). Informeer bij: banqueting@echoput.nl


Online inschrijven 

All Inclusive Hotel Restaurant de Echoput

WILD-WIJN WORKSHOP

Meer te weten komen van wild en wijn en er dan meer van genieten kan bij uitstek in De Echoput. Dankzij De Echoput Kook- en Wijnschool combineert u een wildworkshop in de kookschool met een uitgebreid wilddiner en overnachting in Hotel de Echoput in Apeldoorn op de Veluwe waarbij het wild uit de Kroondomeinen in onze achtertuin komt.

Programma dag van aankomst:
14.00 uur: Wild en paddestoelen demo in de Echoput kook- en wijnschool
17.00 uur: Wijnproeverij
19.30 uur: Wild-wijn-spijs diner in restaurant De Echoput en aansluitend overnachting in een luxe hotelkamer
Programma volgende dag:
07.00 uur: Wildspeurwandeling onder leiding van een natuurgids
09.30 uur: Ontbijt
10.30 uur: Diaklankbeeld over het wild van het Kroondomein rond De Echoput
12.30 uur: Einde programma

Voor besloten gezelschappen is dit programma, maar ook talloze varianten, op verzoek mogelijk. Prijzen op aanvraag: banqueting@echoput.nl (minimaal 12 personen).


Bel voor meer informatie en reserveren naar 055-5191248 of mail naar banqueting@echoput.nl