HET GASTRONOMISCHE MENU


HOUTDUIF
Gepekeld en in hooi gerookt, gekiemde linzen, ingelegde druiven en een crème van hazelnoot en knolselderij
Sud-Ouest, IGP Côtes de Gascogne, La Côte d’Heux, Domaine Chiroulet, 2015

AARDPEER
Crème van aardpeer, krokant, gebakken en ingelegde aardpeer, peterselie en schuim van gerookte “Ouwendorperhoeve” schapenkaas
Bourgogne, Côte de Nuits-Villages, Les Chaillots, Domaine Gachot-Monot, 2013

KOOI EEND
In het geheel gegaard, rode en gele biet, vlierbessen, Citrus afrikaantjes en een eigen jus met port en tijm
Languedoc, Au Creux du Nid Rouge, Domaine la Colombette, 2015

HERTENKALF
Gebraad van bout met sukade, crème van pastinaak en gekarameliseerde appels, trompette de la mort en een eigen jus met zoethout
Rhône, Le dit de la Lentiere, Sablet, Gigondas la Cave, 2015

ZURING
Geserveerd met yoghurtmousse, hangop van staartpeper, yoghurt crunch,
klaverzuring en zuringdressing.
Loire, Coteaux de l’Aubance, Domaine de Montgilet, 2014

DIVERSE MOGELIJKHEDEN VAN HET MENU

3 GANGEN: houtduif, hertenkalf, zuring 49,50 p.p.
4 GANGEN: houtduif, aardpeer, hertenkalf, zuring 59,50 p.p.
5 GANGEN: houtduif, aardpeer, kooi eend, hertenkalf, zuring 69,50 p.p.
UITBREIDING: selectie van bijzondere Nederlandse kazen 12,50 p.p.
WIJNARRANGEMENTEN: 5 gangen: 47,50 | 4 gangen: 39,50 | 3 gangen: 29,50

 

VOORGERECHTEN

COQUILLES SAINT JACQUES  19,50
Coquilles Saint Jacques , crème van aardpeer, krokant, gebakken en ingelegde aardpeer, peterselie en schuim van gerookte “Ouwendorperhoeve” schapenkaas
Bourgogne, Mâcon-Bussières Blanc, Domaine de la Sarazinière, 2015 (10,10 per glas)

HOUTDUIF  17,50
Gepekeld en in hooi gerookt, gekiemde linzen, ingelegde druiven en een creme van hazelnoot en knolselderij
Sud-Ouest, IGP Côtes de Gascogne, La Côte d’Heux, Domaine Chiroulet, 2015 (8,40 per glas)

WILDE GANS 18,50
Gerookt en met kastanje champignon, ingemaakte paddenstoel, zoetzuur mosterdzaad,
crème van gekarameliseerde ui, geschroeide zilver ui en bouillon van Cevennen ui
IPG d’Oc, “Viognier”, Verena wyss (7,00 per glas)

HOOFDGERECHTEN

KOOI EEND  35,00
In het geheel gegaard, rode en gele biet, vlierbessen, Citrus afrikaantjes en een eigen jus met port en tijm
Languedoc, Au Creux du Nid Rouge, Domaine la Colombette, 2015 (7,20 per glas)

HEILBOT  32,50
Gebakken, met bloemkool, geroosterde amandel, bloemkool couscous,
beurre noisette en Olde Remeker
Languedoc, “Demi-Muid”, Domaine la Colombette, 2015 (10,20 per glas)

SUKADE VAN BLACK ANGUS 35,00
Met een crème van dragon, Pommes Dauphine, rode wijnjus,
geroosterde boontjes en zilverui
Languedoc, Terrasses du Larzac, ‘Les Crus’, Calmel & Joseph, 2014 (8,50 per glas)

DESSERTS

ZURING 15,00
Geserveerd met yoghurtmousse, hangop van staartpeper, yoghurt crunch, klaverzuring en zuringdressing
Loire, Coteaux de l’Aubance, Domaine de Montgilet, 2014 (14,40 per glas)

RABARBER 15,00
Ingemaakt en langzaam gegaard, met een mousse en ijs van boeren karnemelk en een
meringue en crème van lavendel
Italie, Moscato s’Asti DOCG, 2015, La Morandina (11,20 per glas)

KAAS 18,00
Assortiment van Nederlandse lokale boeren geserveerd met honingraat, vijgenbrood,
marmelade en notenbrood
Graham’s Port

RESTAURANT DE ECHOPUT VINTAGE GERECHTEN

WILD SPECIALITEIT HERTENKALF RUG – TE BESTELLEN VANAF 2 PERSONEN  42,50 p.p.
Op het karkas gebraden rug met een crème van pastinaak en gekarameliseerde appels,
trompette de la mort en een eigen jus met zoethout
Rhône, Le dit de la Lentiere, Sablet, Gigondas la Cave, 2015 (7,50 per glas)

GANZENLEVER 21,50
Geserveerd als terrine, gebakken en als parfait met verschillende bereidingen van biet,
maniquette peper en jus van Madeira
Duitsland, Mosel, Pinot Noir, Haus Klosterberg Rosé, Markus Molitor, 2015 (7,50 per glas)

SOUFFLÉ* 17,50
Van verveine met een roomijs van likeur 43, een fudge van gecondenseerde boeren melk,
gezouten citroen en schuim van honing
Huisgemaakte cocktail van Likeur 43, verveine en Ginger ale (9,00 per glas)
* Gezien de bereidingstijd van minimaal 30 minuten, is het aan te bevelen deze vooraf te bestellen

 


RESERVEER EEN TAFEL