DE ECHOPUT KOOK-EN WIJNSCHOOL

De Echoput Kook- en Wijnschool in Apeldoorn geeft kookcursussen voor beginners en gevorderden, maar ook kookworkshops als programmapunt tijdens vergaderdagen en voor teambuilding. Uniek zijn onze cursussen wild en wildbereiding.

Voor gezelschappen vanaf 12 personen zijn er kook- en wijnprogramma’s op maat. De combinatie met een lunch of diner in Restaurant De Echoput maakt het genieten compleet. Professionals en aankomend professionals kunnen terecht bij de Academie voor Gastronomie van Peter Klosse


Hotel de Echoput | Amersfoortseweg 86 | 7346 AA Hoog Soeren (Apeldoorn)
T. 055-5191248 | E. banqueting@echoput.nl

Kookschool Event, Hotel de Echoput

SPECIALISATIECURSUS WILD EN WILDBEREIDING

Wild is vlees uit de natuur, vlees zoals het ooit altijd was. Niets meer en niets minder. Het is puur en ongekunsteld; de dieren hebben in vrijheid geleefd en zelf hun voedsel verzameld. Ze groeien op in vrijheid zonder groeibevorderaars of antibiotica. Wild past bij de moderne mens die kiest voor kwaliteit.

Juist bij de bereiding van dit natuurlijke vlees is het zeer nuttig om te weten hoe de dieren geleefd hebben en welke bereidingen je moet toepassen om er maximaal van te genieten. Wild en wildbereiding vormt de rode draad in de bijna 60-jarige geschiedenis van De Echoput. De Echoput staat bekend als hét wildrestaurant van Nederland. Indertijd was Jaap Klosse niet tevreden over de manier waarop in die tijd wild werd bereid. Hij volgde een poeliers cursus en ging zich verdiepen in nieuwe bereidingen. Het lange besterven en marineren werd verbannen. À la minute bereidingen, lichtere sauzen en garnituren deden hun intrede. Het was revolutionair, en succesvol. Meesterkok Theus de Kok, die meer dan 40 jaar bij De Echoput heeft gewerkt, zet de traditie tot de dag van vandaag voort.

LESDATA:

 • 25 oktober
  Wild introductie met proeverij in de Echoput
 • 1 november
  Eend en houtduif
 • 8 november
  Patrijs en fazant
 • 15 november
  Gans en grouse
 • 22 november
  Haas en konijn
 • 29 november
  Wildzwijn
 • 6 december
  Ree en edelhert

 

Meer informatie en aanmelden kan via deze link: http://www.academievoorgastronomie.nl/cursus/specialisatiecursus-wild-en-wildbereiding/

Deze cursus wordt één keer per jaar gegeven en bestaat uit 7 lesdagen. Lesdagen zijn altijd op woensdag, van 14.00 uur tot ongeveer 19.00 uur.
De lessen vinden plaats in de Echoput Kook- en Wijnschool. De kosten voor deze cursus bedragen    € 875,- exclusief 6% BTW, inclusief syllabus.


Veluwe Deers Hotel Restaurant de Echoput

INTRODUCTIELES WILDBEREIDING

De Echoput wild- introductiedag laat zien hoe lekker wild kan zijn. Wildspecialist Theus de Kok neemt je mee in deze boeiende wereld. Het programma ziet er als volgt uit:

14.00 uur: Introductie over wild, wildseizoen, jachtkalender, de jacht, wild verwerken en wild koken.
15.15 uur: Demonstratie. Uitbenen van een ree of hertenbout. Het maken van een wildfond.
16.00 uur: Aan de slag. Koken in groepen van een wildgerecht.
17.30 uur: Genieten van het wildgerecht met bijpassend glas wijn.
19.00 uur: Einde programma

Voor besloten gezelschappen is dit programma, maar ook talloze varianten, op verzoek mogelijk. Prijzen vanaf € 85,- p.p (minimum 12 deelnemers). Informeer bij: banqueting@echoput.nl


Online inschrijven 

Meeting Event Hotel Restaurant de Echoput

WILD-WIJN WORKSHOP

Meer te weten komen van wild en wijn en er dan meer van genieten kan bij uitstek in De Echoput. Dankzij De Echoput Kook- en Wijnschool combineert u een wildworkshop in de kookschool met een uitgebreid wilddiner en overnachting in Hotel de Echoput in Apeldoorn op de Veluwe waarbij het wild uit de Kroondomeinen in onze achtertuin komt.

Programma dag van aankomst:
14.00 uur: Wild en paddestoelen demo in de Echoput kook- en wijnschool
17.00 uur: Wijnproeverij
19.30 uur: Wild-wijn-spijs diner in restaurant De Echoput en aansluitend overnachting in een luxe hotelkamer
Programma volgende dag:
07.00 uur: Wildspeurwandeling onder leiding van een natuurgids
09.30 uur: Ontbijt
10.30 uur: Diaklankbeeld over het wild van het Kroondomein rond De Echoput
12.30 uur: Einde programma

Voor besloten gezelschappen is dit programma, maar ook talloze varianten, op verzoek mogelijk. Prijzen op aanvraag: banqueting@echoput.nl (minimaal 12 personen).


Bel voor meer informatie en reserveren naar 055-5191248 of mail naar banqueting@echoput.nl