HET GASTRONOMISCHE MENU


KONIJN
Ballotine van konijn met diverse bereidingen van boerenkool, gepekelde druiven
en een crème van nootmuskaat
Rhône, Tavel, La Forcadière, Domaine Maby, 2015
of
Vlaams-Brabant, Itterbeek, brouwerij Timmermans, Blanche Lambicus

LENTEKRIEBELS
Crème van doperwt en munt, peulvruchten, gepocheerde kwarteleieren, saus soubise
en krokante jonge brandneteltoppen
Loire, Vouvray, Champalou, 2016
of
Limburg, Gulpen, Gulpener bierbrouwerij, Mestreechs Aajt

REEGEIT
Gebraad van bout met crème van bospeen, koolrabi, witlof, grapefruit en haar eigen jus met komijn
Rhône, La Reference, Gigondas la Cave, 2015
of
West-Vlaanderen, Vichte, brouwerij Verheaghe, Duchesse de Bourgogne

LAMSNEK
Gemarineerde aardbeien, bladselderij, rode biet, yoghurt koekkruim en zuringsorbet
Chili, Riesling, Late Harvest, Viña San Pedro, 2015
of
Brussel, Sint-Jans-Molenbeek, bierbrouwerij Belle-Vue, Kriek

AARDBEI
Parfait van zwarte bessen, risotto aceto rijstepap, schuim van Bacchus kersenbier,
violencassis sorbetijs en Maartse violen
Italie, Moscato d’Asti DOCG, La Morandina, 2016
of
Brussel, Sint-Jans-Molenbeek, bierbrouwerij Belle-Vue, Kriek

 

DIVERSE MOGELIJKHEDEN VAN HET MENU

3 GANGEN: konijn, reegeit, aardbei € 55,00 p.p.
4 GANGEN: konijn, lentekriebels, reegeit, aardbei € 65,00 p.p.
5 GANGEN: konijn, lentekriebels, reegeit, lamsnek, aardbei € 75,00 p.p.
UITBREIDING: selectie van bijzondere Nederlandse kazen € 12,50 p.p.
DRANKENARRANGEMENTEN: 5 gangen: € 47,50 | 4 gangen: € 39,50 | 3 gangen: € 29,50

 


 

VOORGERECHTEN

PIETERMAN  19,50
Gebakken en met zeevruchten nage, zee groenten, courgette en geroosterde paprika
Loire, Valençay Blanc, Les Terrajots, Francis Jourdain, 2015 (7,90 per glas)

KONIJN  18,50
Ballotine van konijn met diverse bereidingen van boerenkool, gepekelde druiven
en een crème van nootmuskaat
Rhône, Tavel, La Forcadière, Domaine Maby, 2015 (7,50 per glas)

RUNDERTARTAAR 18,50
Rundertartaar met een bouillon van spekbokking, gepekelde beukenzwammen, radijs
en een crème van dille
Languedoc, Picpoul de Pinet, Calmel & Joseph, 2015 (7,00 per glas)

 


 

HOOFDGERECHTEN

LAMSNEK  35,00
Gelakt en krokante procureur met geschroeide Nederlandsche asperges, crème van spinazie en gestoofde morilles
Bordeaux, Pessac-Léognan, Château Tour Léognan, 2013 (12,60 per glas)

ZEEDUIVEL 34,50
Gekonfijt met gestoofde spinazie, gerookte aardappel, jus van cépes en geschroeide bosui
Bourgogne, Hautes Côtes de Beaune, Vieilles Vignes, Gilbert et Philippe Germain, 2013
(11,90 per glas)

 


 

RESTAURANT DE ECHOPUT
VINTAGE GERECHTEN

WILD SPECIALITEIT HERTENKALF RUG – TE BESTELLEN VANAF 2 PERSONEN  42,50 p.p.
Op het karkas gebraden rug met een crème van bospeen, koolrabi, witlof, grapefruit
en haar eigen jus met komijn
Rhône, La Reference, Gigondas la Cave, 2015 (10,40 per glas)

GANZENLEVER 25,00
3 bereidingen; brioche, gevulde ossenstaartbouillon, gebakken met een rouleau van spitskool
en macadamia noten
Duitsland, Mosel, Pinot Noir, Haus Klosterberg Rosé, Markus Molitor, 2015 (7,50 per glas)

SOUFFLÉ* 17,50
Gemaakt met koffie, blonde chocolade ganache met gezouten gepofte wilde rijst
en ijs van bourbon
Loire, Coteaux de l’Aubance, Domaine de Montgilet, 2014 (14,40 per glas)
* Gezien de bereidingstijd van minimaal 30 minuten, is het aan te bevelen deze vooraf te bestellen
 


 

DESSERTS

ZWARTE BESSEN 15,00
Parfait van zwarte bessen, rijstepap met aceto balsamico, schuim van Bacchus kersenbier, zwarte bessen en violen sorbetijs en Maartse viooltjes
Italie, Moscato d’Asti DOCG, La Morandina, 2016 (11,20 per glas)

AARDBEI 15,00
Gemarineerde aardbeien, bladselderij, rode biet, yoghurt koekkruim en zuringsorbet
Chili, Riesling, Late Harvest, Viña San Pedro, 2015 (7,60 per glas)

KAAS 18,00
Assortiment van Nederlandse lokale boeren geserveerd met honingraat, vijgenbrood,
marmelade en notenbrood
Graham’s Port
 


RESERVEER EEN TAFEL