ONZE KEUKEN

Van harte welkom in restaurant de Echoput! Meer dan 60 jaar geleden kwam mijn opa Jaap Klosse op zijn brommertje langs deze plek op zoek naar een stage. In de tussentijd is er veel gebeurd. Op dat moment was de Echoput een Theehuis met een simpele hap voor een paar gulden. Toch was Jaap zijn tijd ver vooruit en volgde de ontwikkelingen van de Franse keuken op de voet.Behalve op het gebied van wild.Een te lange periode van besterven en dikke, rijke en adellijk smakende sauzen waren voor hem de aanleiding om een meer verfijndere keuken te ontwikkelen. Met deze wildspecialiteiten werd de Echoput een van de eerste sterrenrestaurants van Nederland. Mijn vader Peter Klosse nam het stokje over en raakte gefascineerd door smaak. Zo specialiseerde onze keuken zich verder met wijn-spijs combinaties en gangen met multi-sensorische elementen.

De smaak van de natuur staat in onze keuken nog steeds centraal. Zo gaan de jongens en meiden van de keuken dagelijks naar buiten om te kijken naar de mooiste producten van dat moment.  Bomen, struiken, kruiden, planten, groenten, wild, paddenstoelen en andere bosvruchten uit onze omgeving verwerken wij tot de lekkerste gerechten en krijgen een plekje op onze kaart.

Van harte hopen wij dat u mee geniet van het beste wat de natuur te bieden heeft!

Namens de keuken en bediening van de Echoput:

Karel Klosse en Diana Lodewijkx


 VINTAGE GERECHTEN

 Ganzenlever 
Gebakken, met geglaceerde rode biet, gekarameliseerde appelpartjes, jus van Calvados en
warm brioche brood (€21,50)
Mosel, Haus Klosterberg, Markus Molitor, 2015 (glasprijs €8,90)

 Wild specialiteit Edelhert Rug *  
Op het karkas gebraden rug, met geschroeide knoflook, paarse wortel cannelloni, gepofte zoete aardappel en waterkers (€42,50)
Languedoc, Le Long Chemin, Terrasses de Larzac, 2016 (glasprijs €9,50)

* Te bestellen vanaf 2 personen, prijs per persoon

Soufflé *
Van kruidnagel en bloedsinaasappel, bloedsinaasappel curd, spongecake van kurkuma en een dragonsorbet (€17,50)
Chili, Late Harvest, Catillo de Molina, 2017 (glasprijs €9,00)

* Gezien de bereidingstijd van minimaal 30 minuten, is het aan te bevelen deze vooraf te bestellen.


HET GASTRONOMISCHE MENU


Wilde Gans
Als mousse en jerky, met granola, rode kool en vossenbessen bouillon
Loire, Petit Gris, Reuilly, Domaine Dyckerhoff, 2015 (glasprijs €8,00)
Of: Zennevallei, Brouwerij Timmermans, Lambicus Blanche

Knolselderij
Gefermenteerd en als crème, gestoofde linzen, Marsala verrijkt met kardemom en beurre noisette
Languedoc, Cabernet Blanc, La Colombette, 2017 (glasprijs €7,10)
Of: Rijk van Nijmegen, Nevel Artisan Ales, Rust

Konijn
Rouleau met prei-as en eigen jus verrijkt met winterbier, snijbiet en mosterdcrème
Corsica, La Robe d´Ange, Clos Fornelli, 2015 (glasprijs €7,60)
Of: Zennevallei, Lindemans, Gueuze

Wild Zwijn**
Rug van de grill en gebraiseerde zwijnswang met geschroeide knoflook, paarse wortel cannelloni, gepofte zoete aardappel en waterkers
Languedoc, Le Long Chemin, Terrasses de Larzac, 2016 (glasprijs €9,50)
Of: Zandleemstreek, Brouwerij Verhaege Vichte, Duchesse de Bourgogne

Nederlandse Gorgonzola
Naar Italiaans recept, als crème in gepocheerde peer, gedroogde peer en gelakt met perenstroop
Côte Roannaise, Plaisir Brumaire, Domaine du Fontenay (glasprijs €8,90)
Of: Kroondomein het Loo, Twee broers brouwen, Veluwse Cider

Eekhoorntjesbrood
Als mousse, rum en kaneel, roomijs van nootmuskaat, hazelnoot-haver crumble en groene appel
Loire, Les Fondreaux, Champalou, 2017 (glasprijs €9,40)
Of: Zennevallei, Lindemans, Faro

Diverse mogelijkheden van het menu

3 Gangen: Wilde Gans, Wild Zwijn, Eekhoorntjesbrood: €55,00 p.p.
4 Gangen: Wilde Gans, Knolselderij, Wild Zwijn, Eekhoorntjesbrood: €65,00 p.p.
5 Gangen: Wilde Gans, Knolselderij, Konijn, Wild Zwijn, Eekhoorntjesbrood: €75,00 p.p.
6 Gangen: Wilde Gans, Knolselderij, Konijn, Wild Zwijn, Gorgonzola, Eekhoorntjesbrood: €85,00 p.p.

Minimaal 3 Gangen te bestellen op zaterdagen

Bijpassende Drankenarrangementen:

3 gangen:  €29,50 p.p.
4 gangen:  €38,50 p.p.
5 gangen:  €47,50 p.p.
6 gangen:  €56,50 p.p.


GERECHTEN NAAST HET MENU

Tartaar*
Met een bouillon van spekbokking, gepekelde beukenzwammen, radijs en crème van dille
Bourgogne, Cuvee Claude Seigneuret, La Saraziniere, 2016 (glasprijs €9,90)

Paddenstoelen*
Gnocchi, pompoen ravioli met gorgonzola en schuim van trompette de la morte
Languedoc, Chardonnay demi-muid, la Colombette, 2016 (glasprijs €10,20)

Snoekbaars**
Gegaarde filet, crème van pastinaak en witte chocolade, pomme soufflé, crème van dragon, paling gelakt met dragon en chorizo olie
Mosel, Erdener Treppchen, Markus Molitor, 2014 (glasprijs  9,30)

Zwezerik*
Krokant gebakken, crème van mais, baby mais, saffraan en bouillon van ossenstaart
Loire, Le Portail, Champalou, 2014 (glasprijs  €13,30)

Peer*
Gemarineerd in Champagne, druif, perencompôte, gel van peer en dennen en yoghurt champagne ijs
Rhône, Ce Beaumes de Venise, Muscat, Gigondas la Cave, 2015 (glasprijs  €10,40)

Assortiment kazen*
Assortiment van Nederlandse boeren geserveerd met honingraat, vijgenbrood, marmelade en notenbrood
Porto, The Tawny, Grahams (glasprijs  €6,50)

Ter vervanging van een gang uit het menu: supplement  €10,00

* Los te bestellen voor €17,50
**Los te bestellen voor €32,50

 


RESERVEER EEN TAFEL