HET GASTRONOMISCHE MENU


 

MAKREEL
Gepekeld in rode biet met mierikswortel, verjus met snijbonen en lavas
Savoie, Abymes, Yannick Uchet, 2016
of
Vlaams-Brabant, Itterbeek, brouwerij Timmermans, Blanche Lambicus

TOMAAT
Gerookte tomaten sofrito en bouillon, flan van paprika, olie van dragon,
verschillende tomaten rassen en krokant van zeewier
Loire, Valençay Blanc, Les Terrajots, Francis Jourdain, 2015
of
België, Lindemans, Vliezenbeek, Lambic Bier, Gueuze

LAMSNEK
Gelakte procureur met crème van knolselderij, gerookte aardappel, meiknol, knolravioli
met duxelle en schuim van rauwe paddenstoelen
Bourgogne, Mâcon-Bussières Blanc, Domaine de la Sarazinière, 2015
of
Nijmegen, Nevel Artisan Ales, Gulzig, New England Wild Ale

EEND
Tamme eend uit Barneveld met rillette, crème van zwarte knoflook en pompoen,
krokante spongecake van jeneverbes en braadjus
Languedoc, Creux du Nid, La Colombette, 2015
of
West-Vlaanderen, Vichte, brouwerij Verheaghe, Duchesse de Bourgogne

VIJGEN
3 bereidingen van vijgen, cremeux van chocolade en PX, bereidingen met koffie
en een crème van kruidnagel
Patras, Peloponnesos, Kourtaki, Mavrodaphne of Patras
of
Gulpen Limburg, Gulpener Gerardus Dubbel Kloosterbier

 
DIVERSE MOGELIJKHEDEN VAN HET MENU

3 Gangen: makreel, eend, vijgen 55,00 p.p.
4 Gangen: makreel, tomaat, eend, vijgen 65,00 p.p.
5 Gangen: makreel, tomaat, lamsnek, eend, vijgen 75,00 p.p.

Uitbreiding: selectie van bijzondere Nederlandse kazen 12,50 p.p.
Drankenarrangementen: 5 gangen: 47,50 | 4 gangen: 39,50 | 3 gangen: 29,50


 

VOORGERECHTEN

PIETERMAN  19,50
Gebakken en met zeevruchten nage, zee groenten, courgette en geroosterde paprika
Loire, Valençay Blanc, Les Terrajots, Francis Jourdain, 2015 (7,90 per glas)

MAKREEL  18,50
Gepekeld in rode biet met mierikswortel, verjus met snijbonen en lavas
Savoie, Abymes, Yannick Uchet, 2016 (7,80 per glas)

RUNDERTARTAAR 18,50
met een bouillon van spekbokking, gepekelde beukenzwammen, radijs en een crème van dille
Languedoc, Picpoul de Pinet, Calmel & Joseph, 2015 (7,00 per glas)

 


 

HOOFDGERECHTEN

LAMSNEK  35,00
Gelakte procureur met crème van knolselderij, gerookte aardappel, meiknol, ravioli van duxelle en schuim van rauwe paddenstoelen
Bourgogne, Mâcon-Bussières Blanc, Domaine de la Sarazinière, 2015 (10,10 per glas)

OOSTERSCHELDEKREEFT 39,50
Langzaam gegaard en gelakt met gebarbequede olie, een emulsie van saffraan en knoflook, snijbonen en een crème van gele wortel
Loire, Vouvray, le Portail, Champalou, 2014 (13,30 per glas)


 

RESTAURANT DE ECHOPUT
VINTAGE GERECHTEN

WILD SPECIALITEIT REE RUG – TE BESTELLEN VANAF 2 PERSONEN  42,50 p.p.
Op het karkas gebraden rug met een crème van bospeen, koolrabi, witlof,
grapefruit en haar eigen jus met komijn
Rhône, Beaumes de Venise, Terrissimo, Gigondas la Cave, 2014 (9,20 per glas)

GANZENLEVER 25,00
3 bereidingen; brioche, gevulde ossenstaartbouillon, gebakken met een rouleau van spitskool
en macadamia noten
Duitsland, Mosel, Pinot Noir, Haus Klosterberg Rosé, Markus Molitor, 2015 (7,50 per glas)

SOUFFLÉ* 17,50
Soufflé van verveine, mousse van citroentijm en verveine met een kruim van pure chocolade
en granola met yoghurtijs en honingraat
Loire, Coteaux de l’Aubance, Domaine de Montgilet, 2014 (14,40 per glas)

*Gezien de bereidingstijd van minimaal 30 minuten, is het aan te bevelen deze vooraf te bestellen.


 

DESSERTS

VIJGEN 15,00
3 bereidingen van vijgen, cremeux van chocolade en PX, bereidingen met koffie
en een crème van kruidnagel
Patras, Peloponnesos, Kourtaki, Mavrodaphne of Patras (9,50 per glas)

AARDBEI 15,00
Gemarineerde aardbeien, bladselderij, rode biet, yoghurt koekkruim en zuringsorbet
Chili, Late Harvest, Molina, 2017 (9,00 per glas)

KAAS 18,00
Assortiment van Nederlandse lokale boeren geserveerd met honingraat, vijgenbrood,
marmelade en notenbrood
Graham’s Port


RESERVEER EEN TAFEL