ONZE KEUKEN

Van harte welkom in restaurant de Echoput! Meer dan 60 jaar geleden kwam mijn opa Jaap Klosse op zijn brommertje langs deze plek op zoek naar een stage. In de tussentijd is er veel gebeurd. Op dat moment was de Echoput een Theehuis met een simpele hap voor een paar gulden. Toch was Jaap zijn tijd ver vooruit en volgde de ontwikkelingen van de Franse keuken op de voet.Behalve op het gebied van wild.Een te lange periode van besterven en dikke, rijke en adellijk smakende sauzen waren voor hem de aanleiding om een meer verfijndere keuken te ontwikkelen. Met deze wildspecialiteiten werd de Echoput een van de eerste sterrenrestaurants van Nederland. Mijn vader Peter Klosse nam het stokje over en raakte gefascineerd door smaak. Zo specialiseerde onze keuken zich verder met wijn-spijs combinaties en gangen met multi-sensorische elementen.

De smaak van de natuur staat in onze keuken nog steeds centraal. Zo gaan de jongens en meiden van de keuken dagelijks naar buiten om te kijken naar de mooiste producten van dat moment.  Bomen, struiken, kruiden, planten, groenten, wild, paddenstoelen en andere bosvruchten uit onze omgeving verwerken wij tot de lekkerste gerechten en krijgen een plekje op onze kaart.

Van harte hopen wij dat u mee geniet van het beste wat de natuur te bieden heeft!

Namens de keuken en bediening van de Echoput:

Karel Klosse en Diana Lodewijkx


 VINTAGE GERECHTEN

 Wild specialiteit Edelhert Rug *  
Op het karkas gebraden rug, paarse wortel, aardpeer, eekhoorntjesbrood en jus verrijkt met kervelwortel (€42,50)
Bordeaux, Cadillac, Chateau de Birot, 2014 (glasprijs €9,30)

* Te bestellen vanaf 2 personen, prijs per persoon

Soufflé *
Soufflé van verveine, mousse van citroentijm en verveine, een kruim van pure chocolade en granola met daarbij yoghurtijs en honingraat  (€17,50)
Rhône, Beaumes de Venise, Muscat, Gigondas la Cave, 2015 (glasprijs €10,40)

* Gezien de bereidingstijd van minimaal 30 minuten, is het aan te bevelen deze vooraf te bestellen.


HET GASTRONOMISCHE MENU


Houtduif
Filet, gelakt met jus van laurier, ui, kimchi en sap van paksoi
Bourgogne, Saint Veran, Guerrin en Fils, 2016

Knolselderij
Gefermenteerd en als crème, marsala verrijkt met kardemom en beurre noisette
Languedoc, Barejo, La Colombette, 2017

Wild Zwijn
Preskop met crème van piccalilly, zuurkool en eigen bouillon
Bourgogne, Les Devants, Domaine la Saraziniere, 2015

Edelhert**
Gebraad van de bout, paarse wortel, aardpeer, eekhoorntjesbrood en jus verrijkt met kervelwortel
Bordeaux, Cadillac, Chateau de Birot, 2014

Nederlandse Fiore
Naar Italiaans recept, met roggebrood, druivenmost met mosterd en reductie van Madeira
Loire, Coteux de L´Aubance, Domaine de Montgilet, 2014

Eekhoorntjesbrood
Als mousse, rum en kaneel, roomijs van nootmuskaat, hazelnoot-haver crumble en groene appel
Loire, Coteux de L´Aubance, Domaine de Montgilet, 2014

Diverse mogelijkheden van het menu

3 Gangen: Duif, Edelhert, Eekhoorntjesbrood: €55,00 p.p. *
4 Gangen: Duif, Knol, Edelhert, Eekhoorntjesbrood: €65,00 p.p.
5 Gangen: Duif, Knol, Zwijn, Edelhert, Eekhoorntjesbrood: €75,00 p.p.
6 Gangen: Duif, Knol, Zwijn, Edelhert, Fiore, Eekhoorntjesbrood: €85,00 p.p.

* 3 gangen niet beschikbaar op zaterdag

Bijpassende Drankenarrangementen:

3 gangen:  €29,50 p.p.
4 gangen:  €38,50 p.p.
5 gangen:  €47,50 p.p.
6 gangen:  €56,50 p.p.


GERECHTEN NAAST HET MENU

Tartaar*
Met een bouillon van spekbokking, gepekelde beukenzwammen, radijs en crème van dille
Bourgogne, Cuvee Claude Seigneuret, La Saraziniere, 2016 (glasprijs €9,90)

Paddenstoelen*
Gnocchi, pompoen ravioli met gorgonzola en schuim van trompette de la morte
Rhône, Terre de Granit, Simon Hawkins, 2015 (glasprijs €7,90)

Snoekbaars**
Gegaarde filet, crème van pastinaak en witte chocolade, pomme soufflé, crème van dragon, paling gelakt met dragon en chorizo olie
Mosel, Erdener Treppchen, Markus Molitor, 2014 (glasprijs  9,30)

Zwezerik*
Krokant gebakken, crème van mais, baby mais, saffraan en bouillon van ossenstaart
Loire, Le Portail, Champalou, 2014 (glasprijs  €13,30)

Peer*
Gemarineerd in Champagne, druif, perencompôte, gel van peer en dennen en yoghurtchampagneijs
Loire, Les Fondraux, Champalou, 2016 (glasprijs  €9,40)

Assortiment kazen*
Assortiment van Nederlandse boeren geserveerd met honingraat, vijgenbrood, marmelade en notenbrood
Porto, The Tawny, Grahams (glasprijs  €6,50)

Ter vervanging van een gang uit het menu: supplement  €10,00

* Los te bestellen voor €17,50
**Los te bestellen voor €32,50

 


RESERVEER EEN TAFEL