RESERVEER EEN TAFEL

ONZE KEUKEN

Van harte welkom in restaurant de Echoput! Meer dan 60 jaar geleden kwam mijn opa Jaap Klosse op zijn brommertje langs deze plek op zoek naar een stage. In de tussentijd is er veel gebeurd. Op dat moment was de Echoput een Theehuis met een simpele hap voor een paar gulden. Toch was Jaap zijn tijd ver vooruit en volgde de ontwikkelingen van de Franse keuken op de voet.Behalve op het gebied van wild.Een te lange periode van besterven en dikke, rijke en adellijk smakende sauzen waren voor hem de aanleiding om een meer verfijndere keuken te ontwikkelen. Met deze wildspecialiteiten werd de Echoput een van de eerste sterrenrestaurants van Nederland. Mijn vader Peter Klosse nam het stokje over en raakte gefascineerd door smaak. Zo specialiseerde onze keuken zich verder met wijn-spijs combinaties en gangen met multi-sensorische elementen.

De smaak van de natuur staat in onze keuken nog steeds centraal. Zo gaan de jongens en meiden van de keuken dagelijks naar buiten om te kijken naar de mooiste producten van dat moment.  Bomen, struiken, kruiden, planten, groenten, wild, paddenstoelen en andere bosvruchten uit onze omgeving verwerken wij tot de lekkerste gerechten en krijgen een plekje op onze kaart.

Van harte hopen wij dat u mee geniet van het beste wat de natuur te bieden heeft!

Namens de keuken en bediening van de Echoput:

Karel Klosse en Diana Lodewijkx


 VINTAGE GERECHTEN

 Ganzenlever 
Gebakken, met geglaceerde rode biet, gekarameliseerde appelpartjes, jus van Calvados en
warm brioche brood (€21,50)
Mosel, Haus Klosterberg, Markus Molitor, 2015 (glasprijs €8,90)

 Wild specialiteit Ree Rug *  
Op het karkas gebraden rug, met zoet-zure pompoen, flan van waterkers, vinaigrette van wilde bloemen en eigen jus verrijkt met groene peper (€42,50)
Valençay, Les Terrajots, Francis Jourdain, 2016 (glasprijs €8,20)

* Te bestellen vanaf 2 personen, prijs per persoon

Soufflé *
Van kruidnagel en bloedsinaasappel, bloedsinaasappel curd, spongecake van kurkuma en een dragonsorbet (€17,50)
Chili, Late Harvest, Catillo de Molina, 2017 (glasprijs €9,00)

* Gezien de bereidingstijd van minimaal 30 minuten, is het aan te bevelen deze vooraf te bestellen.


HET GASTRONOMISCHE MENU


Wilde Gans
Als mousse en jerky, met granola, rode kool en vossenbessen bouillon
Côte Roannaise, Le 7, Domaine du Fontenay (glasprijs €9,60)
Of: Zennevallei, Brouwerij Timmermans, Lambicus Blanche

Eendenei
Gekonfijte dooier, gefermenteerde biet, crème van zoethout, zoet-zure koolrabi en schuim soubise
Savoie, Abymes, Maison Uchet, 2016 (glasprijs €7,70)
Of: Rijk van Nijmegen, Nevel Artisan Ales, Rust

Konijn
Rouleau met prei-as en eigen jus verrijkt met winterbier, snijbiet en mosterdcrème
Corsica, La Robe d´Ange, Clos Fornelli, 2015 (glasprijs €7,60)
Of: Zennevallei, Lindemans, Gueuze

Reebok **
Gebraad van de achterbout, zoet zure pompoen, waterkers, wilde bloemenvinaigrette en eigen jus verrijkt met groene peper
Valençay, Les Terrajots, Francis Jourdain, 2016 (glasprijs €8,20)
Of: Zandleemstreek, Brouwerij Verhaege Vichte, Duchesse de Bourgogne

Nederlandse Gorgonzola
Naar Italiaans recept, als crème in gepocheerde peer, gedroogde peer en gelakt met perenstroop
Côte Roannaise, Plaisir Brumaire, Domaine du Fontenay (glasprijs €8,90)
Of: Kroondomein het Loo, Twee broers brouwen, Veluwse Cider

Trekdrop
Mousse van witte chocolade en geitenyoghurt, gelei van trekdrop, granité van bleekselderij, dragon en poeder van laurier
Pfalz, Gewürztraminer, Weingut Stern, 2017 (glasprijs €9,20)
Of: Zennevallei, Lindemans, Faro

Diverse mogelijkheden van het menu

3 Gangen: Wilde Gans, Reebok, Trekdrop: €55,00 p.p.
4 Gangen: Wilde Gans, Eendenei, Reebok, Trekdrop: €65,00 p.p.
5 Gangen: Wilde Gans, Eendenei, Konijn, Reebok, Trekdrop: €75,00 p.p.
6 Gangen: Wilde Gans, Eendenei, Konijn, Reebok, Gorgonzola, Trekdrop: €85,00 p.p.

Minimaal 3 Gangen te bestellen op zaterdagen

Bijpassende Drankenarrangementen:

3 gangen:  €29,50 p.p.
4 gangen:  €38,50 p.p.
5 gangen:  €47,50 p.p.
6 gangen:  €56,50 p.p.


GERECHTEN NAAST HET MENU

Tartaar*
Met een bouillon van spekbokking, gepekelde beukenzwammen, radijs en crème van dille
Mâcon Bussières, Cuvee Claude Seigneuret, Domaine de la Sarazinière, 2016 (glasprijs €9,90)

Artisjok*
Gestoofd in vadouvan, crème van aubergine, sap van gefermenteerde waterkers, koriander en schuim van miso
Côte Roannaise, Expression de terre, Domaine du Fontenay (glasprijs €8,40)

Rode Poon**
Filet met kruidenkorst, wijngaard slakken, gekonfijte tomaat, ratte, gezouten citroen en antiboise
Rully, Les Goudoirs, Domaine de l’Ecette, 2015 (glasprijs €11,20)

Zwezerik*
Krokant gebakken, crème van mais, baby mais, saffraan en bouillon van ossenstaart
Vouvray, Le Portail, Champalou, 2014 (glasprijs €13,30)

Pure Chocolate*
Ganache van 70% cacao, merengue van dennentoppen, koekkruim, ijs en dressing van veldzuring
Sauternes, Grande Réserve, Kressmann, 2016 (glasprijs €10,40)

Assortiment kazen*
Assortiment van Nederlandse boeren geserveerd met honingraat, vijgenbrood, marmelade en notenbrood
Porto, The Tawny, Grahams (glasprijs  €6,50)

Ter vervanging van een gang uit het menu: supplement  €10,00

* Los te bestellen voor €17,50
**Los te bestellen voor €32,50

 


RESERVEER EEN TAFEL